המבורגר פטריות פורטבלו

המבורגר פטריות פורטבלו

איזה מתכון יותר מתאים לפתוח את קטגורית הצמחונות טבעונות באתר, יותר מאשר המבורגר פטריות פורטבלו?!

זה מתכון להמבורגר פורטבלו, לא תחליף ולא בטעם של… פשוט המבורגר פטריות פורטבלו שלמות ברוטב מדהים!

מרכיבים לארבעה המבורגרים:

  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות חומץ יין אדום
  • 1 כפית שום כתוש
  • 2 כפיות רוטב סויה
  • 2 כפיות שמן רגיל או זית
  • קמצוץ מלח
  • 4 פטריות פורטבלו גדולותללא הרגל של הפטריה
  • לחמניות המבורגר

אופן הכנה:

  1. מערבבים בקערית את ששת המרכיבים הראשונים. אפשר לא להוסיף את השמן אבל זה בהחלט מוסיף המון לטעם של הקציצה ובטח שמונע הידבקות למחבת או לגריל.
  2. בעזרת מזלג לחורר כל אחת מהכיפות של הפטריות. ולהניח את הפטריות בתבנית מרובעת עם החלק העליון כלפי מטה.
  3. שופכים את המרינדה / רוטב שהכנו באופן אחיד על כל הפטריות, ולאחר מכן הופכים אותן. צריך לתת לפטריות לספוג את הטעמים של הרוטב לפחות שעתיים. כן, שעתיים
  4. לחמם גריל לחום בינוני (או במקרה של רובנו את המחבת לחום בינוני) ותנסו לעקוב אחרי מבחינת הזמנים: 5 דקות על צד אחד, 5 דקות על צד שני, ושוב!!! 5 דקות על הצד הראשון, הופכים וחמש דקות על הצד השני. סה"כ יש לנו 20 דקות של צלייה.
  5. אם נשאר מהרוטב לשפוך אותו על הפטריות המוכנות, להוסיף את הרטבים האהובים עליכם ולהינות!

למתכון המקורי לחצו כאן | לערכים התזונתיים של המתכון לחצו כאן

המבורגר פטריות פורטבלו

תגיות: