החיפוש אחר השניצל המושלם

יותר מדי סועדים (חובבי שניצלים) מתלוננים על זה שהם כל כך אוהבים שניצלים, אבל שהם מתייבשים כל כך מהר.
ומי שמכין את השניצלים הטובים ביותר תמיד יאמר שהוא לא עושה שום דבר מיוחד.

הרי לפניכם מספר טיפים שיעזרו לכל חובב שניצל באשר הוא:

  • יבשו אותם היטב בעזרת מגבת נייר כדי שהם לא יהיו דביקים.
  • שטחו אותם בעזרת פטיש שניצלים לגובה אחיד כדי שיתבשלו באופן אחיד
  • אל תשטחו את השניצלים יותר מדי – הסיכון לייבוש השניצלים גדל ככל שהשניצל דק יותר
  • אל תטגנו את השניצלים על להבה גבוה מדי, חזה העוף נוטה להיות רגיש לחום גבוה מדי.
  • במידה ומשום מה אתם לא אוכלים את השניצלים מיד, טגנו אותם עד שהם כמעט מוכנים, ותשמרו אותם בתנור בחום נמוך מאוד עד לזמן ההגשה.
  • פירורי הלחם – אל תהססו להכין לבד מלחם שיש לכם בבית במעבד מזון עם להב חדה מספר שניות בלבד, וזהו! או תנסו פירורים קנויים שונים עד שתמצאו את אלה שאתם הכי אוהבים.

מרכיבים:

  • שמן לטיגון
  • 8 פרוסות חזה עוףייבוש בעזרת נייר מגבת ולשטח עם פטיש לעובי של סנטימטר
  • קמח
  • תבלינים לפי הטעם
  • פלפל, פטרוזיליה קצוצה, שום קצוץ, אורגנו
  • 2 ביצים
  • 2 כוסות פירורי לחם

אופן הכנה:

  1. חממו במחבת גדולה שמן בגובה של כחצי סמנטימר. ובזמן שהשמן מתחמם הכינו את כל שאר המרכיבים:
  2. את הקמח ערבבו יחד עם התבלינים ותעבירו את התערובת לצלחת.
  3. טרפו את הביצים בקערה ותעבירו לכלי שיהיה לכם נוח לטבול בהם את השניצלים.
  4. בצלחת שנייה מקמו את פירורי הלחם.
  5. כשהשמן חם, תנמיכו את הלהבה לגובה בינוני.
  6. מתחילים בהכנת השניצלים עצמם: לוקחים פרוסה של חזה עוף, מקמחים משני הצדדים ומנערים מעל הצלחת כדי להיפטר מקמח עודף.
  7. טובלים את חזה העוף המקומח בביצה שטרפנו, ומעבירים לצלחת עם פירורי הלחם. הופכים את חזה העוף ולוחצים עליו קלות מלמעלה.
  8. מטגנים כ – 2 דקות מכל צד, עד שהשניצל נעשה זהוב. אל תתגנו יתר על המידה.
  9. מעבירים את השניצל המוכן לצלחת עם נייר סופג, שכבה של נייר סופג בין כל שכבת שניצלים מוכנים.
  10. כאשר כל השניצלים מוכנים, מוציאים את הנייר הספוג מבין השניצלים ואוכלים!

למתכון המקורי