בראוניז חמאת בוטנים

אז יש לי חולשה לבראוניז חמאת בוטנים! אני מודה, ואתם יכולים להינות מאוד מתכון לאחד הקינוחים הטווווובים שיש!

רוב הסיכויים שלא תרצו לחלוק את הבראוניז האלה עם אף אחד – רטובים להחריד, שוקולדיים וחמאת בוטנים…. אוך!!! עזבו עזבו קלוריות… יש משהו פשוט מושלם בשוקולד וחמאת בוטנים =)
עוגת שוקולד בראוניז חמאת בוטנים

מרכיבים:

  • 170 גר' חמאה
  • 1 1/2 כוסות סוכר חום
  • 2/3 כוס אבקת קקאו
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים
  • 1 כוס קמח
  • 1/4 כוס חמאת בוטנים
  • 1/4 כוס חלב

אופן הכנה:

  1. לחמם תנור ל 180 מעלות. להכין תבנית מרובעת ועליה להניח נייר אפיה. לשמן קלות עם ספריי שמן רק כדי למקם את נייר האפייה.
  2. חשוב לחמם את התנור לחום המתאים, לפחות 20 דקות מראש!
  3. בקערה קטנה לערבב את חמאת הבוטנים והחלב. המרקם הסופי צריך להיות דומה לשמנת חמוצה.
  4. בסיר בינוני להמיס את החמאה, ולהוסיף את הסוכר ואת תמצית הוניל.
  5. בקערה נפרדת, להקציף את הביצים, להוסיף שליש מתערובת השוקולד, לערבב, ולהוסיף את שארית תערובת השוקולד
  6. בעזרת מרית, להוסיף את הקמח (עדיף תמיד מנופה), אבל לא לערבב בכוח! יש לעשות תערובת של מרכיבים אבל לא לערבב יותר מדי
  7. למזוג את התערובת לתבנית עם נייר האפייה, ובעזרת כף לזלף מלמעלה את תערובת חמאת הבוטנים (כמו בתמונה).
  8. בעזרת קיסם לעשות זיגזג כדי ליצור קישוט ולערבב את חמאת הבוטנים לתוך הראוניז.
  9. לאפות 30 – 35 דקות, עד שקיסם עובר את מבחן הקיסם בהצלחה. ואני תמיד ממליץ לאפות פחות מדי בראוניז מאשר יתר על המידה. הבראוניז בסוף צריכים להיראות טיפה לחים…
  10. מעבירים את הבראוניז לצינון על רשת צינון לפחות לחמש דקות, ולאחר מכן מוציאים את הבראוניז מנייר האפייה לצינון נוסף של לפחות 10 דקות… אני יודע, מחכים רבע שעה לבראוניז!!!

למתכון המקורי

* אפשר ושוב, לא ברור לי למה (!) לאחסן את הבראוניז עד שלושה ימים בטמפ' החדר, או במקרר עד חמישה ימים. ואפילו אפשר להקפיא את הבלילה לשימוש, אבל בחיים אל תעשו את זה, מבטיחים?

זיגוג חמאת הבוטנים
זיגוג חמאת הבוטנים
קישוט הבראוניז
קישוט הבראוניז