בראוניז בייגלה חמאת בוטנים

יש מגוון רחב של מתכוני בראוניז, אבל זה בהחלט אחד האהובים עלי:
Chocolate covered pretzel peanut butter brownies!!!

רק השם של המתכון באנגלית מספיק בשביל לגרום לי להתשגע

המרכיבים:

  • 400 גר' שוקולד מריר
  • 200 גר' חמאהבטמפ' החדר
  • 1 1/4 כוסות סוכר
  • 3 ביצים
  • 3/4 כוס קמח
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כוס חמאת בוטנים
  • 200 גר' אבקת סוכר
  • 2 כוסות בייגלהאני השתמשתי בבייגלה שמיניות
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן הכנה:

  1. מחממים תנור ל 180 מעלות
  2. שוברים את כל השוקולד לחתיכות וממיסים עם 100 גרם חמאה
  3. שמים את הבייגלה בקערה קטנה ושופכים פנימה רבע מהשוקולד המומס ושמים במקרר
  4. כדאי להוסיף קצת מלח ולערבב על שכל הבייגלה פחות או יותר מצופה
  5. נותנים לשוקולד המומס להגיע לטמפ' החדר ומוסיפים בהדרגה: 3 ביצים, תמצית וניל, קמח, מלח וסוכר
  6. לשמן תבנית מרובעת (גודל התבנית ישפיע על עובי הבראוניז) ולשפוך את התערובת פנימה
  7. להכניס את התבנית לחצי שעה, בדיקת קיסם, ובמידת הצורך עוד 5 דקות במקסימום. אני תמיד מעדיף בראוניז "רטוב" מאשר קשה מדי
  8. בזמן שהבראוניז בתנור מכינים את תערובת חמאת הבוטנים
  9. 100 גרם חמאה, כוס חמאת בוטנים ושתי חבילות של אבקת סוכר – להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה, עדיף בעזרת מיקסר
  10. לאחר שהראוניז מוכנים, ממתינים עד שהם מתקררים. כן, זה קשה, אבל מחכים…
  11. מורחים את תערובת חמאת הבוטנים על הבראוניז
  12. מלמעלה מפזרים את הבייגלה המצופה, אפשר לשבור קצת לחתיכות
  13. לעצור את עצמכם ולהכניס את הבראוניז לקירור של לפחות 30 דקות

תמונות מפורטות של שלבי ההכנה:

מרכיבי עוגיות שוקולד בראוניז חמאת בוטנים בייגלה
מרכיבי עוגיות שוקולד בראוניז חמאת בוטנים בייגלה

שלב ראשון - שוקולד וחמאה
שלב ראשון – שוקולד וחמאה

שלב שני - ממיסים במיקרו
שלב שני – ממיסים במיקרו
שלב שלישי - מערבבים בקערה - בייגלה שמיניות ומלח גס
שלב שלישי – מערבבים בקערה – בייגלה שמיניות ומלח גס
שלב רביעי - שופכים על הבייגלה והמלח את השוקולד המומס
שלב רביעי – שופכים על הבייגלה והמלח את השוקולד המומס
שלב חמישי - מערבבים היטב
שלב חמישי – מערבבים היטב
שלב שישי - תערובת השוקולד לתחתית
שלב שישי – תערובת השוקולד לתחתית
שלב שביעי - מעבירים לתבנית מלבנית משומנת
שלב שביעי – מעבירים לתבנית מלבנית משומנת
שלב שמיני - מתחילים לעבוד על שכבת חמאת הבוטנים
שלב שמיני – מתחילים לעבוד על שכבת חמאת הבוטנים
שלב תשיעי - חמאת בוטנים, חמאה ואבקת סוכר
שלב תשיעי – חמאת בוטנים, חמאה ואבקת סוכר
שלב עשירי - מערבבים היטב
שלב עשירי – מערבבים היטב
שלב אחד עשרה - עד לקבלת תערובת סמיכה דביקה ועשירה
שלב אחד עשרה – עד לקבלת תערובת סמיכה דביקה ועשירה
שלב שתיים עשרה - מוציאים את עוגית הבראוני וממתינים שתצטנן מעט
שלב שתיים עשרה – מוציאים את עוגית הבראוני וממתינים שתצטנן מעט
שלב שלוש עשרה - מעבירים את חמאת הבוטנים לעוגיה
שלב שלוש עשרה – מעבירים את חמאת הבוטנים לעוגיה
שלב ארבע עשרה - מורחים לשכבה אחידה
שלב ארבע עשרה – מורחים לשכבה אחידה
שלב חמש עשרה - מפזרים שכבה אחידה של הבייגלה המומלח המצופה בשוקולד
שלב חמש עשרה – מפזרים שכבה אחידה של הבייגלה המומלח המצופה בשוקולד
שלב לפני אחרון - כמעט מוכנים - עכשיו למקרר
שלב לפני אחרון – כמעט מוכנים – עכשיו למקרר
עוגת בראוניז חמאת בוטנים בייגלה (3)
חייבים לשים את כל התמונות – עוגת בראוניז חמאת בוטנים בייגלה