בצק פשוט לפיצה

מתכון לבצק בסיסי. ידוע בשמו כבצק flatbread , כלומר מתאים במיוחד בשביל פיצות ומאפי שמרים שטוחים. גם בלי אבן פיצה!

הכנת הפיצה המושלמת מצריכה שני רכיבים חשובים מאוד – בצק שמרים טוב ותנור חם.
אבן שמוט, או אבן פיצה יכולה לתרום המון אבל לי יש טיפ שיעזור לכם להתמודד עם האתגר גם בלי האבן!
למתכון המקורי באתר sippitysup.

  • 10 גר' שמרים2 כפיות
  • קמצוץ סוכר1/2 כפית
  • 1 כוס חלבאו לחלופין כוס מים
  • 375 גר' שמרים3 כוסות
  • 1 כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 2 כפיות דבש

אופן הכנה:

  1. בקערה (למי שיש בקערת מיקסר) לערבב את החלב או המים, השמרים והסוכר.
  2. להוסיף לקערה את רוב הקמח שתיים וחצי כוסות. אבל !!! כפי שלמדתי ואני מקפיד מאז בכל הכנת בצק שמרים:לנפות את הקמח ולא סתם להוסיף.
  3. להוסיף את שאר המרכיבים – מלח, שמן הזית והדבש ולערבב במהירות נמוכה. לאחר דקה מוסיפים בהדרגה את שארית הקמח.
  4. תשמרו על הבצק בדקות הקרובות – אם יש צורך הוסיפו קצת מים כי חשוב שהבצק ישמור על האלסטיות שלו
  5. לאחר כעשר דקות, הבצק צריך להיות חלק ונפרד מקצוות הקערה.
  6. אם זה לא קרה עד עכשיו ובצק עדיין דביק, הוסיפו לו מספר כפיות של קמח והמשיכו לערבב עד שזה קורה
  7. לשמן קערה נוספת ולהעביר אליה את הבצק
  8. הבהרות לתפיחה של הבצק:
  9. הבצק עכשיו מכיל שמרים – הם חיים! אל תכסו בניילון נצמד, בדיוק כמו כולנו הם צריכים לנשום
  10. ניתן להשאיר לתפיחה במקום חמים מכוסה במגבת מטבח – כשעה
  11. לחלופין ניתן להתפיח במקרר, כן במקרר, לפחות 4 שעות ובמידת הצורך לילה ועד 24 שעות
  12. אם בחרתם במקרר, חשוב להביא את הבצק לטמפרטורת החדר לפני שמשתמשים בו
  13. במהלך השעה כדאי להוציא את האוויר, כן לתת "POKE" קטן, אל תדאגו הוא ימשיך לתפוח
  14. לאחר כשעה הבצק שלכם הכפיל את נפחו ומוכן למה שתבחרו לעשות איתו!
  15. הערה נוספת, החלב גורם לבצק להיות רך יותר, מים הם כמובן המרכיב (המשעמם) והסטדנרטי