בלינצ'ס שבת בבוקר

אני לא חושב שיש משהו יותר מתוק, פשוט ומשמח מאשר בלינצ'ס בשבת בבוקר. המתכון הפשוט ביותר לאחד הקינוחים האהובים עלי!

המתכון הזה הוא מתכון הבליצ'יקי כמעט הבסיסי ביותר. במקור אין סוכר ותמצית וניל כי הבלינצ'ס במקור הם העטיפה של המלית שיכולה להיות גם מלוחה. במקרה הזה, אני מאוד אוהב להוסיף טעם וניל כבר בבלילה.
המרכיבים למטה מספיקים לשישה עד שמונה בלינצ'סים דקים. במידה ואתם מעוניינים ביותר, תכפילו כמויות!

המרכיבים:

  • 1 ביצה
  • 1 1/2 כוס חלב
  • 1 כוס קמח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 25 גרם חמאה

תוספות לבחירתכם:

  • פירות טרייםתותים או פירות יער הם התוספת שלי אבל כל פרי טרי מתאים
  • תפוחי גרנד סמיתקולפו, נחתכו לקוביות וטוגנו בקצת חמאה, סוכר וקינמון.
  • קרם וניל
  • קצפת
  • גלידה
  • ממרחים למיניהםנוטלה, ספקולוס, רוטב טופי קרמל, מייפל

אופן הכנה:

  1. אתם תצטרכו מחבת דקה, עדיפות למחבת פנקייקים, מצקת,מרית, וצלחת גדולה. החום של המחבת צריך להיות בינוני גבוה כל הזמן ואתם צריכים להיות עם יד על הדופק.
  2. בקערה מערבבים את כל המרכיבים עד שמתקבלת בלילה נוזלית מאוד. לוודא שאין גושי קמח ואתם מוכנים להתחיל בהכנה. ד"א אל תדאגו, הפנקייק הראשון הוא פנקייק חסדים =)
  3. מחמים את המחבת, וכאשר היא חמה שמים חתיכה קטנה של חמאה במרכז, בזריזות ובתנועה מעגלית מפזרים את החמאה על כל המחבת ומניחים על הכריים.
  4. לבעלי הבטחון לוקחים מצקת עם בלילה ביד אחת, כמות הבלילה שלוקחים תלויה בגודל המצקת, בדרך כלל מדובר בחצי מצקת בלבד, ואת המחבת החמה ביד השנייה. (יצורף סרטון הדגמה, אני מבטיח!)
  5. שופכים את הבלילה בבת אחת ובתנועה מעגלית של המחבת מפזרים את הבלילה על גבי פני כל המחבת. מטגנים כשתי דקות בלבד, הופכים בעזרת מרית, או בהקפצה (עדיף, יותר כיף, מצחיק וגם אם נופל אף אחד לא ראה…) ומטגנים דקה נוספת
  6. הזמנים יכולים להשתנות קצת, אבל אני בטוח שאתם תסדרו בהתאם לזריזות שלכם. בכל מקרה, מעבירים את הבלינצ'ס המוכן לצלחת ושמים חתיכה קטנה של חמאה שתתמוסס לה על הבלינצ'ס המוכן.
  7. חוזרים על הפעולה עד שהבלילה נגמרת.
  8. בתמונה שלפניכם הבלינצ'ס שלי הם בליווי תותים, מפתיע, וקרם וניל פשוט (זה שמכינים מאבקת אינסטנט): 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל, 1 שמנת מתוקה קרה, 1 כוס מים קרים, 1 כפית מצית וניל , 1 שקית סוכר וניל.
  9. מקציפים את השמנת בקערה אחת עד לקבלת קצפת יציבה, בקערה נפרדת מקציפים את האבקה, החלב ושאר המרכיבים. מקפלים את שתי התערובות ויש לכם קרם וניל מדהים!
  10. מגישים באהבה לאנשים שאוהבים!

שלב ראשון - מכינים בלילת בלינצ'ס ורוטב וניל במקביל
שלב ראשון – מכינים בלילת בלינצ'ס ורוטב וניל במקביל

שלב שני - בוחרים את התוספות לבלינצ'ס
שלב שני – בוחרים את התוספות לבלינצ'ס

שלב שלישי - בלינצ'ס מוכנים!
שלב שלישי – בלינצ'ס מוכנים!