ארוחת בוקר – ביצת עין מקושקשת

לא רק בצל ופטריות הפעם – כורכום וחמאה, בחביתה שלי!! יאפ !!!!

כדי לפתוח את הבוקר כמו שצריך – אין כמו חביתה. מקושקשת, ביצת עין, עם גבינה או ירקות, פטריות והמון בצל כולן טובות! אבל מדי פעם אפשר לגוון קצת!

מרכיבים למנת יחיד:

  • 2 ביצים
  • 1 כף שמנת חמוצה
  • קמצוץ מלח
  • פלפל טחון
  • 1/2 כף חמאה
  • 1/4 = קמצוץ אבקת קארי / כורום

אופן הכנה:

  1. להצקיף את הביצים הכמות היא לפי כמות הסועדים עם השמנת, מלח והפלפל, לחמם מחבת עם החמאה
  2. במחבת מחממים את החמאה עד המסה, ומוסיפים את אבקת הקאררי / כורכום, מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה.מוסיפים את הביצים שטרפנו ומטגנים
  3. 30 שניות, ואפשר לחרוג… הביצים מוכנות, להשתמש במרית לדחוף את הביצים מהמרכז לאמצע בדיוק כשהבייצים מוכנות, להגביר את הלהבה למקסימום, לעוד 30 שניות

למתכון המקורי

תמונות של שלבי ההכנה:

שלב ראשון - מתחילים עם קשקוש הביצים, שמנת חמוצה ותיבול מלח ופלפל
שלב ראשון – מתחילים עם קשקוש הביצים, שמנת חמוצה ותיבול מלח ופלפל

שלב שני -מוודאים שהמחבת מתחממת כמו שצריך ואז מוסיפים את החמאה.
שלב שני -מוודאים שהמחבת מתחממת כמו שצריך ואז מוסיפים את החמאה.

שלב שלישי - מוסיפים לחמאה המבעבעת את אבקת הקארי
שלב שלישי – מוסיפים לחמאה המבעבעת את אבקת הקארי

שלב רביעי - לערבב היטב עד להתמוססת ולתת כמה שניות של טיגון "הדדי"
שלב רביעי – לערבב היטב עד להתמוססת ולתת כמה שניות של טיגון "הדדי"

שלב חמישי - מוסיפים את תערובת הביצים המקושקשות
שלב חמישי – מוסיפים את תערובת הביצים המקושקשות

שלב שישי - בעזרת מרית למשוך את הביצה מהקצוות כלפי פנים
שלב שישי – בעזרת מרית למשוך את הביצה מהקצוות כלפי פנים

שלב שביעי - להמשיך בערבוב הביצים עד להתייצבות החביתה, אבל עד שעדיין יש נוזלים בחלק העליון
שלב שביעי – להמשיך בערבוב הביצים עד להתייצבות החביתה, אבל עד שעדיין יש נוזלים בחלק העליון

שלב אחרון לפני האכילה - מעבירים לחום גבוה. אם יש אפשרות לתנור טורבו ל 30 שניות הכי טוב, אם לא, מכסים וגבירים את הלהבה
שלב אחרון לפני האכילה – מעבירים לחום גבוה. אם יש אפשרות לתנור טורבו ל 30 שניות הכי טוב, אם לא, מכסים וגבירים את הלהבה