אצבעות שוקולד צ'יפס עם טראפלס שוקולד וחמאת בוטנים

אצבעות שוקולד מדהימות, שדרוג למתכון מושחת גם ככה 🙂

מרכיבים:

  • תבנית בגודל 30X15או שתי תבניות מלבניות צרות
  • 1 כוס קמח140 גרם
  • 1/3 כוס סוכר לבן65 גרם
  • 1/3 כוס סוכר חוםכגעגכע
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 300 גר' שוקולד מרירשבור לחתיכות גסות
  • 1 מיכל שמנת מתוקה250 מ"ל
  • 1/2 כוס חמאת בוטנים140 גר'
  • 1 ביצה
  • קמצוץ מלח
  • 100 גר' אבקת סוכר
  • תוספות ורעיונות שלכם

אופן הכנה:

  1. מחממים את התנור ל-180 מעלות
  2. מקציפים בקערה: חמאה, שני סוגי הסוכר והווניל ומקציפים לתערובת חלקה
  3. מוסיפים את הביצה ומערבבים עד שהביצה נבלעת
  4. מוסיפים לתערובת: קמח, המלח, הסודה לשתייה ומאה גרם מהשוקולד הקצוץ
  5. מערבלים רק עד שהתערובת אחידה ולא רואים יותר את הקמח.
  6. שופכים את התערובת לתבנית ואופים 10-15 דקות.
  7. מוציאים ומצננים עד לטמפ' החדר, בינתיים מכינים את שכבת הטראפלס וחמאת הבוטנים
  8. יוצקים את השמנת לסיר קטן ומביאים לסף רתיחה.
  9. מסירים מהאש ומוסיפים לסיר את השוקולד.
  10. מערבבים עד להיווצרות תערובת שוקולד אחידה.
  11. מערבלים ביחד את אבקת הסוכר ואת חמאת הבוטנים.
  12. לאחר שהעוגיה התקררה
  13. מרטיבים את הידיים ויוצרים מחמאת הבוטנים נחשים / גלילים דקים.
  14. מסדרים לאורך את הגלילים של חמאת הבוטנים על שכבת הבסיס ברווחים של 5-4 ס"מ.
  15. יוצקים על העוגיה וחמאת הבוטנים את תערובת הטראפלס.
  16. מכסים בנייר נצמד ומעבירים למקרר למספר שעות
  17. חותכים לאצבעות קטנות או קוביות ומגישים
  18. *במקום חמאת הבוטנים ניתן להוסיף כל תוספת שתרצו – אגוזים מסוכרים, שוקולד לבן, M&M , אוריאוס ועוד מגוון עצום של דברים טובים שיתאימו. (אבל שימו לב! שילוב עוגיה, שוקולד, מאת בוטנים, מלח הוא פשוט מדהים!)